Erivan'ın en işlek caddelerinden olan Mesrop Maştots Caddesi üzerinde 7 bin metrekarelik alana kurulu olan Gök Mescit, Ermeniler tarafından "Blue Mosque" diye adlandırılıyor. 1765 yılında, Erivan Valisi olan Hüseyin Ali Han tarafından yaptırılan ve geniş bir bahçeye sahip olan cami 442 metrekarelik dua mekanı ile göz kamaştırıyor. Mescidin 20 metre yüksekliğinde asıl kubbe ve onu destekleyen iki küçük kubbesi bulunuyor. 24 metrelik minaresinin üstünde yer alan ve gök mavisiyle uyum halinde olan mavi
çiniler göz kamaştırıyor. 26 adet küçük oda bulunan yapı, revakların çevirdiği muhteşem bir külliyeden oluşuyor. Çok zengin bir kütüphanesi olan Gök Mescit, ilk yapıldığında, Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyordu. Fakat yapılan yanlış restorasyon nedeni ile bugün, gök mavisi çinilerinin dışında, İran izlerini taşıyor. Günümüzde mescitte ibadetin yanı sıra, dini seminerler, İran ve Fars dili kursları düzenlenirken, fotoğraf galerisi hizmeti de sunuluyor.
Sovyetler Birliği döneminde yıllarca Erivan Tarih ve Zooloji Müzesi olarak kullanılan Gök Mescit, Ermenistan Devlet Üniversitesi'nde okuyan, Farsça ve Pers tarihi öğrencilerinin uğrak yeri olmuştu. Daha sonra İranlı işadamlarının 1995 yılında Ermenistan'la yaptıkları bir protokolle burası camiye dönüştürüldü. Bu mescit şimdi, Erivan'daki yaklaşık 2 bin İranlı'nın ve çeşitli amaçlarla Ermenistan'a gelip giden Müslümanların adresi. 1996 ile 1999 yılları arasında İran ile yapılan işbirliği neticesinde
Mostazafan ve Janbazan fonu ile restore edilen Gök Mescit'in cadde üstündeki girişi mavi çinilerle bezenmiş bir sanat eseri görünümünde. Mescit girişinde Ermenice, İngilizce ve Farsça tabelaların yanı sıra eski İran Lideri Humeyni'nin fotoğrafları da bulunuyor.
Asıl adı "Hüseyin Ali Han Camisi" olan bu mescidin halk arasındaki adı "Gök Cami" veya "Mavi Cami'.
7.000 m² alana sahip olan bu cami, bir tane ana namaz odası, 28 diğer oda, bir kütüphane ve bir iç bahçesine sahiptir. Özgün olarak boyu 24 metre olan dört tane minare vardı, ama artık sadece bir tane kaldı. Diğer üç minare camiiyi planetaryum değiştirme sırasında yıkıldı.
İran tarafından verilen yatırımlarla 1995'ten beri camii birkaç tane onarım gördü, ve buna rağmen dinî hizmetler tekrar başlamış. En son restorasyon 1999'da yapıldı.
Camide bir İranlı'nın tek başına Kuran-ı Kerim okuyarak ibadet ettiği görülürken, caminin kubbelerinde rutubet ve boya kabarmaları olduğu da gözlerden kaçmıyor. Her yıl 2 bin civarında turist bu camiyi ziyaret ediyor. Erivan'a turist olarak giden Müslümanlar ise bu camide ibadetlerini yapıyorlar. Ayrıca Perşembe akşamları camide geniş katılımlı dua ve ibadetlerin yapıldığı da bildirildi.