Sidi Ukba Ulu Camii (Seydi Ukba Ulu Camii ya da Kayrevan Ulu Camii olarak da bilinir), Tunus'un Kayrevan kentinde cami, Batı İslam sanatının en eski ve en görkemli anıtlarındandır.
Yapımına Ukba bin Nafi'nin başlattığı (670), Hişam bin Abdülmelik'in desteğiyle tamamlanan (726) ve 800-900 arasındaki kimi eklemelerle son biçimini alan cami, Camiülkebir, Kayrevan ya da Kayrevan Camisi olarak da bilinir.
Mağrib camilerinin atası sayılan yapı, 135x80 m'lik bir alanı kaplar. 67x56 m boyutlarındaki avlu çifte revaklarla çevrilidir. Kuzeybatı revakının ortasında, Batı İslam üslubunu en iyi yansıtan örneklerden olan üç katlı, görkemli minare yükselir. Minare, Kuzey Afrika’ya özgü kare planlı minarelerin tipik bir örneğidir.
Güneydoğu revakı ise son cemaat yerini oluşturur. Ana mekan, at nalı kemerlerle bağlanmış çok sayıda sütunla, mihrap duvarına dikey uzanan on yedi sahna bölünmüştür. İki katlı sütunlarla ayrılan orta sahın, ötekilerden daha yüksek ve geniştir. Bu sahınları kıble duvarı önünde kesen yatay sahın da orta sahnın genişliğindedir. Bu kesişme sonucu mihrap önünde meydana gelen kare alan ile, orta sahnın başlangıcı kubbelerle, öteki bölümler düz çatıyla örtülüdür. Kubbelere geçiş istiridye motifli tonoz bingilerle sağlanmıştır. Yarım kubbeli, yarım daire biçimindeki mihrap metal parlaklığında çiniler ve ajurlu mermer panolarla kaplıdır. Abanoz minber (9. yy) görkemli ahşap minberin ilk örneklerindendir. Maksure de (12. yy) ahşap işçiliğinini başyapıtlarındandır.